Изборът на Видин - д-р Цветан Ценков спечели втори мандат

  06 Ноември 2023, 15:13     

Още от рано сутринта проблемите около вота започнаха. Първо, в една от секциите машината отказва да работи, а причината...

Даниел Боянов, председател на ОИК - Видин 
"Включили сутринта машината в разклонителя, а разклонителя го оставили свободно да виси на пода и почнаха да звънят на техника, че тая машина не реже разписките". 

Час по - късно в шеста секция в средно училище "Кирил и Методий"  дали по случайност или по невнимание две жени се оказаха конкуренти за едно и също място в секционната комисия. И двете изпратени от БСП. 

Богомила Илиева, член на СИК 
"Айде да не казвам отсега, че е целенасочено, да речем, че е объркване. Ама аз ще се объркам и няма да им бъда повече член. Просто ще се объркам". 

Росица Нинкова, член на СИК
"Седем без малко съм дошла. Казаха ми, че трябва да заместя, откъде да знам, че има от друга партия пак някой". 

Даниел Боянов, председател на ОИК - Видин 
"В секцията в момента съм помолил и двете госпожи да останат отвън и 15 минути секцията ще работи с човек по малко докато се произнесем". 

В крайна сметка от избирателната комисия решиха да оставят на работа титуляра. Не така обаче се случи със 72 секция в ромския квартал "Нов път". На първия тур член на секционна комисия засне как един човек гласува няколко пъти с хартиена бюлетина. 


Авторът на клипа бе брутално пребит след приключване на изборния ден, заради това този път членовете на секционната комисия бе изцяло подменена. 

Диляна Цанкова, председател на СИК - 72 
"Няма проблеми, има засилена полицейска закрила. Чувстваме се спокойни, хората са спокойни да гласуват и не сме срещнали проблеми досега". 

Малко преди 21 часа, станаха ясни и резултатите от вота. Втори мандат спечели д-р Цветан Ценков. 

 

Д-р Цветан Ценков, кмет на Видин 
"Чака ни много работа. Трябва да сплотим Общинския  съвет, да се преговаря със всички политически сили защото е важно да се обединим в името на този прекрасен град". 

През целия ден от щаба на ГЕРБ изпращаха сигнали за купуване на гласове. От общинската избирателна комисия обаче ги определиха като "Една жена каза".  През целия ден избирателната активност остана ниска, като в края на изборния ден те едва премина границата от 30%. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите