Граждански протест срещу изпращането на оръжия в Украйна

  25 Ноември 2022, 19:45     

Против решението да се изпращат оръжия в Украйна. Тази позиция ще изразят гражданите в цялата страна. Събитието е озаглавено "Общобългарски поход за мир и неутралитет" и е организирано по места изцяло от граждани. То ще се проведе утре на 26 ноември от 13.00 ч. навсякъде под българския национален флаг.

Красимира Митова - организатор:
Това е национална инициатива за Поход за мир и неутралитет, продиктувана от отношението ни към решението взето на по-високо ниво, да ни включат по един или друг начин във военни действия. Просто ще се съберем за да изкаже гражданската си позиция по този въпрос.

Инициативата ще се проведе в над 20 града в страната, пред сградите на общините, областните администрации и централни площади. Във Враца събитието ще бъде утре, събота от 13.00 ч. пред общината. Всеки който има позиция по темата за решението да се изпрати оръжие в Украйна и официалното въвличане на България във война може да изкаже позицията си, допълват още организаторите. Според тях неутралитетът не се позовава на изпращането на оръжия.

Красимира Митова - организатор:
Естествено че означава това е автоматически измества тази страна от неутрална позиция и я прави част от едната или от другата армия, когато воюват две страни. И това автоматически я прави уязвима в някакво разрастване на този конфликт. Но не смятам, че ние сме някаква сила която да успее да се защити ако се случи нещо да попаднем в такъв конфликт.

Поканени са и всички партии, които се обявиха срещу решението на парламента. Стартирана е и подписка от български майки за създаване на гражданска инициатива срещу изпращането на оръжия за Украйна. Всеки който желае да подкрепи това начинание може да го направи.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите