Гейм Арт работилница във Враца - ''Играещият човек: създател и потребител''

  08 Юни 2023, 19:40     

В света на компютърните игри ще може да се потопи всеки геймър, който има интерес за програмиране и разработване на софтуер. Събитието "Играещият човек: създател и потребител" се организира по идея на Младежкия център във Враца и е насоченно към младите хора, които имат интерес към новите технологии и графичния дизайн.

СХР: Никола Живков - Младежки център - Враца:
"Целта ни е да направим пресечна точка между образование, култура и изкуство. Така ще потопим младежите в един различен свят и ще им дадем възможност да се докоснат до една професия, която може би е трудно да бъде видяна, но е добре платена."

Събитието включва виртуална разходка, чрез панорамен филм с кадри от Враца, а след това ще се проведе и Гейм арт работилница.

Никола Живков - Младежки център - Враца:
"Ще имаме няколко работилници, които се случват на това събитие. Ще имаме 3D VR - визуализация, която се е създала благодарение на сдружение "Книгини", които ще дадат възможност на младите хора от Враца и не само, да се запознаят с врачанските забележителности, културни и исторически също. Тази дейност ще продължава през цялото време на събитието. Паралелно след нея ще се проведе една работилница по Гейм Арт дизайн, която да покаже как се създават изображения, лица на хора или на анимационни герои, във връзка с идеята за разработването на визуализацията в компютърните игри."     

Инициативата за разработване на компютърни игри е подходяща за учениците изучаващи графичен дизайн от Враца. В събитието ще се включат още младежи от Международен младежки център - Перник. Специален гост-лектор ще бъде графичен дизайнер Мария Георгиева и професионални разработчици на компютърни игри. Гейм работилницата започва на 10 юни от 14 ч. в Младежкия център във Враца.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите