Филми, музика и игри - забавления за Деня на младежта

  09 Август 2022, 18:53     

Враца ще отбележи международния ден на младежта. Това ще стане на 12 август с богата програма, в която са предвидени игри, прожекции на филми и артистични ателиета.

Росица Стоянова – Младежки дом:
Всяка година, вече стана традиционно, Ученически общински съвет правят интересни водни игри, ролеви игри, така че от 11:00 ч. на 12 август, тук на терасите на Младежкия дом с УОС децата, младежите, могат да се забавляват с водни игри. 

Всеки който обича да рисува може да се включи в арт-ателието на художничката Емилия Върбанова. А за любителите на книги е организирана национална среща-диалог за съвременна българска литература.

Росица Стоянова – Младежки дом:
 Тази година тя ще бъде в малко по-разчупена форма, ще имаме гости – млади автори. Една част от тях, които нямат възможност да дойдат във Враца, ще се включат онлайн. 

В събитието ще се включи и библиотеката, която ще предостави богата колекция от японка култура и манга-комикси. Те могат да бъдат разгледани на Якото място от 16.00ч.

Стейси Кременска - Младежки център:
Манга е японски комикс, който е много интересен. Това представлява една Манга… Това е една от най-известните и тя е много интересна, защото се чете наобратно – от дясно на ляво. Това представлява тя. Много са интересни и са готини! 

Никола Живков – Младежки център:
Паралелно в парка зад паметника на Хр.Ботев ще се случват други активности. Ще имаме едно такова арт-ателие – „Изрази себе си“, което са организирали. На пана ще бъдат дадена възможност на всеки млад човек да нарисува това, което иска и това, което изразява него.

 Николай Димитров:
 Там всеки, който мине, ще може да нарисува или да напише нещо кратичко, с което да се изрази. И след това тези пана ще ги лакираме и ще ги окачим на Якото място, където да се запазят и хората да ги гледат. 

Вечерта в парка зад паметника на Христо Ботев на сцената ще се развихри брейк-денс школата на Момчил Петров. Ще има и караоке-парти и филмова прожекция на водното огледало. Кулминацията на празника е участието на група Фуего, които ще направят истински зрелищен огнен спектакъл.