Детска площадка се руши без поддръжка

  17 Август 2023, 16:36     

За занемарена и рушаща се детска площадка в района на Стария пазар във Враца алармират граждани в социалната мрежа. Съоръженията са изпочупени и изгнили, и не се поддържат от години.

Иван Василев 

Не се поддържа, тука деца тичат, тука имаше отдолу едни като гъби гумени нек'ви работи - те ги отлепиха, виж, че нема ни едно останало. / Изпотроши'а тава... люлките. Те, виждаш ли тука е от това, таа те площадчица тука те - дъските са разковали..

Мариан Йорданов

имаше едни гумени уплътнения тука. А сега ги няма. Това го забелязвам от една година вече. / Като има вандали ние не мо'а напра'име нищо. 

Пламен Симов

 Отдавна не е поддържана. Особено по люлките се качват и по-големи и те затова са станали такива, всичко са потрошили.

 Гергана Данаилова

Тя е така, може би, от 6-7 години вече. / /Седят тука по пейките, както виждате, боклуци навсякъде... 

 Вергиния Иванова

Нито се поддържа, нито нищо. То, верно, не са само децата виновни, но просто... не се поддържа въобще. 

Димитра Николова

 хората го правиха един път. И пейките правиха, и люлките. Но ги чупат. Чупат ги вандали. 

 

Освен детската площадка, жителите се оплакват и от цялостната липса на поддръжка в квартала. Лоша инфраструктура и липса на улично осветление са само част от проблемите, за които хората споделят.

 Иван Василев

 Не е правено, тука не са асфалтирале улици от не знам кога. Те таа те улица - т'ва е пра'ено некъде около 65-та годин', дали има, да не е и по-рано асфалтирана. 

Вергиния Иванова

Улицата, дупките - гледай к'во чудо е! А колко години само тука пред... неколко улици направиха. Много е лош квартала по принцип. 

Димитра Николова

Липсва ни аптека тука, изобщо тоа квартал. Под линията нема аптека. Банкомат също липсва тука. Тук са се възрастни хора.

В отговор на наше запитване от местната управа съобщиха, че площадката вече предвидена за подновяване, като част от договор обхващащ ремонти на всички детски площадки в града. А за жителите на квартала остава надеждата, че местните избори ще донесат цялостна промяна в занемарения район.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите