Дарение в болницата в Монтана - неонатологията получи лаптопи

  27 Септември 2022, 18:53     

Три лаптопа дари фирма а отделението по неонатология в болницата Монтана. Новата техника ще улесни работата на екипа, който обгрижва най-малките граждани на региона.

 Антония Томинска:
…получих информация , че имат нужда и  много им е трудно със старта техника с която разполагат, имах как и се включих да помогна…

д-р Антоанета Блажева – нач.  отд, по неонатология:
.. в нашата ежедневна работа електронизацията вече е влязла и това допълнително ни натоварва +тази електронизация ни идва малко в повече. Даже бих казала , че би могло да де обучи цял екип да се занимава само със това и да не  ни занимават със вкарването в електронната система…Това, което Антония ни предложи да ни помогне ни е в помощ, да бъдем  мобилни, да сме до леглото на болния и така хем да си вършим работа, хем да получат НЕМЗИС нашите данни веднага..


Отделението по неонатология в болницата в Монтана е оборудвано със съ временна техника, но е малко и  често не може да приеме поредния малък  пациент

д-р Антоанета Блажева – нач.  отд, по неонатология:
…техника има, трябва хора, хората липсват и ние сме в един  доста съкратен състав, справяме се, но никой не бива да излиза извън строя, и всички да са налице, за да може да върви работата.

10 са бебетата, за които се грижи екипът на д-р Блажева  в момента. Осем от тях се нуждаят от интензивни грижи, две са новородените, за радост на екипа са с нормално тегло и развитие и след ден ще си бъдат у дома.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите