ЧЕЗ с нови цени на електроенергията

  30 Юни 2020, 19:01     0

Във връзка с определените нови цени на електроенергията от ЧЕЗ Разпределение България ще извършат извънредно отчитане на електромерите на клиентите си. Графикът на извънредния отчет е публикуван на сайта на Дружеството в секция 'Графици'. Информация за извънредното отчитане може да се получи също и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия: 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите компанията ангажира допълнително 336 свои служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време на 01 юли 2020-та година.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Клиентите на ЧЕЗ могат и сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020-та година. За да го направят, следва да отчетат показанията на електромера си днес – 30 юни - и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли 2020 г. през уеб-сайтовете на ЧЕЗ в секция 'Електронни услуги', на телефонна линия 0700 10 010 или в центровете за обслужване на клиенти. При самоотчета трябва да се посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни през този период се считат за отчетено потребление към 30 юни 2020 г., включително.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода – по стари и по нови цени.
 Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу грип?


Виж резултатитеVashiat_Nadejden_turgovec