Борисов за предизборната ситуация: „Мераклии за премиери винаги ще се намерят.“

  29 Март 2024, 14:41     

А срещите на президента Радев с кандидатите за служебни премиери, очаквано провокираха коментар от лидера на ГЕРБ. Според Борисов кандидати за поста винаги щели да се намерят, така че няма опасност всички посочени в Конституцията като потенциални номинации да откажат длъжността. Вчера той сам призова председателя на парламента Росен Желязков и председателя на Сметната палата Димитър Главчев да не приемат позицията.

И днес лидерът на ГЕРБ не пропусна да иронизира ситуацията, след като вчера стана ясно, че страната със сигурност отива на предсрочни парламентарни избори и президента започна срещи с кандидатите за служебен министър-председател.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС:

Мераклии за премиери винаги ще се намерят.

Борисов не пропусна да похвали държавния глава.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС:

 Аз мисля че президента е отговорен човек и на него може в случая да се разчита ... 

И се скара на медиите:

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС:

Аз мислех, че ще ме попитате как в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, правят се назначения в Митниците и то на водещи митници. Вие ме питате к‘во ще стане след два месеца и половина. Ми има хора, които са мислили за Конституцията. Аз съм се доверил на Христо Иванов, все пак г-н Славов е доктор по конституционно право – на тези въпроси ще ви отговорят те. 

Борисов цитира и Международния валутен фонд.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС:

Който каза, че това е груба грешка – да се декапитализират енергийните дружества. Айде поне да слушаме отвънка какво ни казват, нали всички вече само с посолството се оправдават и с чужди държави. Затова мисля, че това не трябва да се допуска. Но факт е, че то си става и сегашния кабинет, без да съгласува нищо, еднолично си взимат решения и си управляват. 

На въпроса колко ще струват изборите, лидерът на ГЕРБ отговори...

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС:

А когато аз говорех да не се дават стотици милиони за машини и милиарди за избори, тогава ми се отговаряше, че демокрацията е безценно нещо и парите нямат никакво значение. 

Въпреки че според последните промени в Конституцията мандатът на Народното събрание е непрекъсваем до свикването на ново, според Борисов при всички случаи парламента ще излезе в отпуска, за да се проведе предизборна кампания.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите