Благородна постъпка - гимназисти върнаха изгубен портфейл

  28 Ноември 2022, 17:49     

Ученици от Професионалната гимназия по електротехника в Монтана върнаха изгубен портфейл с документи и пари на бивш учител от с. Смоляновци. Мирослав и Пламен не смятат, че са направили кой знае какво, и не желаят  да застанат пред камера. Историята разказа благодарният собственик на върнатия портфейл.


Отивам да си прибера една козичка, обаче закъсняхме вечерта и отидох с колата, и при слизането, както съм си оставил в пазвичката на лявата врата документите с книжката за правоуправление,  и изпаднала..  вечерта прибрахме се и тръгнахме  за Монтана на следващия път, и ми се обажда една жена :Г-н Младенов документи имате, и ги е намокрило, децата са ги намерили… и аз се върнах,  тъй като не съм видял , че пътувам без документи …върнах се, даде ми жената портфейла…предлагах и 50 лв,  имах 200 лв , кредитна карта от която си вземам пенсията, булстат на фондацията, и за правоуправление, и личната карта … благодарих им на хората и се върнах да им дам едно бурканче мед, … исках още веднаж да им дам половината поне, понеже  200 лв бяха … просто се чудя как да благодаря на тези деца…


Двете момчета учат в Монтана , но в почивните дни са си на село, помагат в семейната ферма и вече са осъзнали, че доброто направено другиму е толкова важно, колкото това, което искаме за себе си.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите