Без постове в сглобката - ДПС няма да участва във властта

  09 Ноември 2023, 13:58     

Всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател. Така лаконично отговори Делян Пеевски на въпроса дали той ще бъде новият лидер на партията. От вчера той е новият председател на парламентарната група на ДПС, след оставката на Мустафа Карадайъ. Пеевски коментира и хипотетичното участие на партията в изпълнителната власт. 

Участието на ДПС във властта коментира новият председател на парламентарната група на партията Делян Пеевски. Той за пореден път заяви, че не желаят постове.

Делян Пеевски – председател на ПГ на ДПС:
 Искам да сме ясни – министри не искаме – нито сега, нито на ротацията, зам.-министри не искаме нито сега, нито на ротацията. За да сме много ясни. Няма да участваме в изпълнителната власт и в тази сглобка.

Според Пеевски управляващата „некоалиция“ е стабилна.

Делян Пеевски – председател на ПГ на ДПС:
Не виждаме проблеми, ако министрите почнат да си изпълняват всички неща по програмата, която сме подкрепили, няма да имаме проблеми. 

Сегашното правителство може да издържи четири години, заяви Пеевски.

Делян Пеевски – председател на ПГ на ДПС:
…това атлантическо правителство трябва да го има и ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма. Ако влезем отново в цикъл на служебни правителства, това е погром за държавата. 

Пеевски пое председателството на парламентарната група на ДПС вчера, след като във вторник Мустафа Карадайъ подаде оставка като лидер на партията.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите