"...И заживели щастливо..." - Мадлен Алгафари представи новата си книга във Враца

  16 Март 2023, 18:12     

Новата си книга представи психотерапевтът Мадлен Алгафари във Враца. "...И заживели щастливи..." е финалът на приказката и началото на живота, така авторката определи своето произведение. В над 800 страници са описани отношенията между партньорите и себепознанието.

Мадлен Алгафари - психотерапевт и писател:
Това е финала на приказките и началото на оня етап от живота ни в който започваме да си пишем сами приказката. Темата е партньорски отношения. Първо, в най-малката единица - в двойката, но след това и до най-широкия радиус и най-големия мащаб на ниво човечество. Човек има шанс да се учи от много чужди животи, не само от собствения си. И когато толкова години слушаш изповеди за всякакви видове съдби натрупваш едно количество познание. И стъпвайки във всичко това, реших че мога да си позволя да напиша тази книга.

 

Страхът и изолацията около пандемията са помогнали на хората да осъзнаят, че отношенията не са даденост.

Мадлен Алгафари - психотерапевт и писател:
Основният проблем беше мъжко - женските, партньорските отношения, защото много от двойките изведнъж се взаимоотцениха, оставяйки да работим онлайн, от вкъщи, много партньори напълно се преоткриха. Оказа се, че не са се познавали преди. Много двойки се разпаднаха...Но и много двойки пренаредиха пъзела на взаимоотношенията си по един съвсем нов, по-здравословен, по-осъзнат начин.

За Мадлен има само едно лекарство по пътя на изцелението от травмите и то е себепознанието, а умението да приемеш себе си и другите такива, каквито са е пътят към реалния и щастлив живот.