ОС Враца отказа предсрочно освобождаване на осъден за грабеж с убийство

  29 Юли 2020, 18:15     0

Врачанският окръжен съд днес не уважи молбата за условно предсрочно освобождаване на мъж от Видин. Той е признат за виновен в грабеж, придружен от убийство. Наложената за престъплението присъда от Видинския окръжен съд е 'доживотен затвор'. Със свое решение Софийският апелативен съд изменя наказанието на 20 години 'лишаване от свобода'. Към момента осъденият е изтърпял 12 години, 3 месеца и 14 дни във врачанския затвор. Оставащото време от присъдата му е 7 години, 8 месеца и 16 дни.

На съдебно заседание днес, чрез конферентна връзка по скайп, осъденият е потвърдил молбата си за предсрочно освобождаване. Становището на ръководството на врачанския затвор, както и на участващия в съдебното производство прокурор е, че молбата му е неоснователна. Такава е и преценката на Окръжния съд, който след изслушване на страните в процеса и проверка на представените по делото писмени доказателства, отказа предсрочно освобождаване.

Мотивите на съда са, че лишеният от свобода не е дал достатъчно категорични доказателства за промяна на нагласите си, а процесът по индивидуално-корекционна работа с него не е завършил. Определението на Врачанския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в седемдневен срок от днес.
 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатитеVashiat_Nadejden_turgovec