Блокирани пътища в област Враца

  24 Март 2020, 20:00     0

Започваме със снежната обстановка. Над 2 м са преспите на пътя Оряхово - Селановци - Кнежа. Пътят там остава затворен за движение заради силния вятър и преспите. Множество блокирани шофьори и закъсали коли. Екипи на пътноподдържащата фирма, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР и на АЕЦ „Козлодуй“ работят по разчистването на третокласния път и изтегляне на закъсалите автомобили. Работата не е спирала от началото на снеговалежа. В района вятърът е изключително бурен и това затруднява работата на екипите. 
Шофьорите, на които им се налага да пътуват по републиканската пътна мрежа е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за снеговалеж, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Това съобщават от АПИ.
Проблемни участъци са още Борован-Мара Врачанка и пътя Липница-Баница.
В град Враца обилния снеговалеж продължи до обяд. А снежната покривка достигна до 10, 15см. Появиха се и множество видео клипове в социалните мрежи, а пътуващите бяха възмутени от пътната обстановка в Северозапада.Последни новини

Без декларации в БДЖ

   27 Март 2020   0

 Анкета

Какво предпочитате да гледате в ефира на RM TV?


Виж резултатите